Odustajanje od prijevoza

[img src="img/portal/to_cancel_or_not-280x300.jpg"/ style='width:15%']
Važno je biti svjestan da odustajanje od prijevoza dovodi u vrlo nezgodnu poziciju drugu stranu, bilo da se radi o vozaču ili putniku!

Zato uvijek imajte na umu sljedeće dvije stvari:
  • Odustajte samo kada ste zaista prisiljeni odustati i probajte to što ranije javiti drugoj strani. Također, pristojno je opravdati razlog odustajanja. Na taj način će te se razlikovati od korisnika koji bezobrazložno odustaju svako malo.
  • Ukoliko niste sigurni da će te moći ići na put, unaprijed to najavite drugoj strani.
To su samo dvije stavke lijepog ponašanja! Ili odustajte samo kada je neophodno ili unaprijed najavite o čemu ovisite. Sve ostalo će se smatrati nepoštivanjem drugih korisnika, a OP će se maksimalno potruditi kako bi istaknuo korisnike u koje možete imati povjerenje od onih koji to nisu zaslužili!

Kako se ponijeti kada druga strana odustane

Ukoliko se sretnete s ovom neugodnom situacijom, prije nego pohitate napisati sve najnegativnije o dotičnoj osobi, razmislite o sljedećim stvarima:
  • Da li je osoba obrazložila razlog odustajanja?
  • Da li vam je javila na vrijeme i da li je bila u mogućnosti javiti možda ranije?
Ukoliko ste dobili obrazloženje odustajanja koje možete razumjeti, podijelite to iskustvo na profilu dotične osobe. Bez zle energije, čisto podijelite istkustvo. Takav pisani trag će onemogućiti korisnike da učestalo izmišljaju razno razne isprike za odustajanje. Nakon što ste podijelili svoje iskustvo i sami će te postati svjesni da li se možda radi o osobi koja iskorištava tuđe povjerenje. Ukoliko je takva situacija, tek onda je dotični zaslužio negativnu ocjenu na svom profilu!
1478106055 Božidar Štimac
Comment (0)
0
0
sponsored ads Submit request
op news See all news

Uskoči & Pokupi

"Uskoči & Pokupi" je opcija koja vam omogućava da se sa jednim klikom prijavite na nečiji oglas. Nakon poslanog zahtjeva autor oglasa dobiva obavijest o novom zahtjevu te vas može i ne mora prihvatiti. Ukoliko vas prihvati vi dobivate obavijest o tome, te se od vas očekuje zadnji korak da potvrdite da ste još uvijek zainteresirani. Tek nakon vaše potvrde se smatra da ste dogovorili prijevoz. Ova opcija se zove "uskoči" ili "pokupi" iz perspektive jeste li vi putnik ili vozač, no ponašanje opcije je jednako za obje varijante!

Čemu potvrđivanje?

Potvrđivanje omogućava da pošaljete više zahtjeva na više različitih oglasa, te ukoliko vas više autora prihvati smatra se da ste dogovorili samo onaj prijevoz koji ste potvrdili.

Odustajanje

Odustajanjem se smatra otkazivanje onih dogovora koji su potvrđeni. Odustajanje dovodi u lošu poziciju drugu stranu, bila ona vozač ili putnik. U slučaju da zaista morate odustati, poduzmite sve što trebate kako bi to izveli što bezbolnije za drugu stranu.
Za početak pročitajte više o odustajanju.

Pretraživanje oglasa

[img src="img/portal/letter-map.png"/] Pretraživati oglase možete na sljedeće načine:
  • Zagreb-Rijeka (Standarno grad-grad)
  • Prečko - Rijeka (kvart - grad)
  • Slavonija - Istra (regija - županija)
  • Varaždin, Zagreb - Rijeka, Pazin (višestruko zadano polazište / odredište)
  • Hrvatska - Njemačka (država-država)
Na isti način kao što možete unositi mjesta za pretraživanje oglasa, možete koristiti i kod predaje oglasa!

Višestruko zadano polazište ili odredište

Ukoliko ste vozač i višestruko zadate polazište ili odredište, dodatne točke će označivati mjesta kroz koja prolazite. Npr. ukoliko vozite iz Splita za Osijek, OP će vam nuditi putnike sa svih realnih ruta koje spajaju Split - Osijek. Ukoliko vi putujete preko Zagreba, to možete naznačiti na način: Split, Zagreb - Osijek. Dodatna mjesta unosite onim redosljedom kao što ih prolazite!