FAQ

Kako da unesem rutu kojom vozim?

Unošenje rute nije potrebno. OP zna koje optimalne rute spajaju vaše polazište i odredište, te će vas spojiti sa svim putnicima koji se nalaze na nekoj od ruta.

Ipak, ukoliko idete specifičnim putem ili postoji više mogućih puteva, a vi želite naznačiti kojim putem idete, onda možete kao dodatne točke polazišta dodati redosljedom mjesta kroz koja prolazite. Dovoljno je dodati samo ključna mjesta koja određuju vašu rutu.

Isto pravilo vrijedi i kod pretraživanja oglasa i kod predaje oglasa. Znači, ukoliko ste vi vozač, višestruko zadana mjesta polazišta ili odredišta označuju ključne točke vaše rute onim redosljedom kako ih unesete.
1478174136 Božidar Štimac
Comment (0)
0
0

Da li je u redu paralelno poslati više zahtjeva "Uskoči & Pokupi" ?

Da, u redu je!
Upravo zbog ovoga smo uveli opciju potvrđivanja poslanog zahtjeva. Nakon što neki od vaših zahtjeva bude prihvaćen, vi će te dobiti povratnu informaciju da potvrdite da ste još uvijek zainteresirani.

Tek nakon što potvrdite, smatra se da ste dogovorili prijevoz, a nakon toga i svako daljnje otkazivanje se smatra odustajanjem!

Pročitajte više o opciji "Uskoči & Pokupi".
1478175226 Božidar Štimac
Comment (0)
0
0

Što predstavlja "Redovito putujem na ovoj relaciji"?

Glavna namjena ove opcije je da poveže ljude koji redovito putuju na istim relacijama, npr. na posao.

Ukoliko kod predaje oglasa navedete da redovito putujete, vaš oglas će se prikazivati i osobama koje pretražuju oglase sa točno navedenim datumom putovanja.

Dok kod pretraživanja oglasa, ukoliko navedete "Redovito putujem na ovoj relaciji" , OP će vas spojiti isključivo sa osobama koje također redovito putuju.
1371809928 Božidar Štimac
Comment (0)
0
0
sponsored ads Submit request
op news See all news

Uskoči & Pokupi

"Uskoči & Pokupi" je opcija koja vam omogućava da se sa jednim klikom prijavite na nečiji oglas. Nakon poslanog zahtjeva autor oglasa dobiva obavijest o novom zahtjevu te vas može i ne mora prihvatiti. Ukoliko vas prihvati vi dobivate obavijest o tome, te se od vas očekuje zadnji korak da potvrdite da ste još uvijek zainteresirani. Tek nakon vaše potvrde se smatra da ste dogovorili prijevoz. Ova opcija se zove "uskoči" ili "pokupi" iz perspektive jeste li vi putnik ili vozač, no ponašanje opcije je jednako za obje varijante!

Čemu potvrđivanje?

Potvrđivanje omogućava da pošaljete više zahtjeva na više različitih oglasa, te ukoliko vas više autora prihvati smatra se da ste dogovorili samo onaj prijevoz koji ste potvrdili.

Odustajanje

Odustajanjem se smatra otkazivanje onih dogovora koji su potvrđeni. Odustajanje dovodi u lošu poziciju drugu stranu, bila ona vozač ili putnik. U slučaju da zaista morate odustati, poduzmite sve što trebate kako bi to izveli što bezbolnije za drugu stranu.
Za početak pročitajte više o odustajanju.

Pretraživanje oglasa

[img src="img/portal/letter-map.png"/] Pretraživati oglase možete na sljedeće načine:
  • Zagreb-Rijeka (Standarno grad-grad)
  • Prečko - Rijeka (kvart - grad)
  • Slavonija - Istra (regija - županija)
  • Varaždin, Zagreb - Rijeka, Pazin (višestruko zadano polazište / odredište)
  • Hrvatska - Njemačka (država-država)
Na isti način kao što možete unositi mjesta za pretraživanje oglasa, možete koristiti i kod predaje oglasa!

Višestruko zadano polazište ili odredište

Ukoliko ste vozač i višestruko zadate polazište ili odredište, dodatne točke će označivati mjesta kroz koja prolazite. Npr. ukoliko vozite iz Splita za Osijek, OP će vam nuditi putnike sa svih realnih ruta koje spajaju Split - Osijek. Ukoliko vi putujete preko Zagreba, to možete naznačiti na način: Split, Zagreb - Osijek. Dodatna mjesta unosite onim redosljedom kao što ih prolazite!